Kartupeļu un puravu zupa ar olām

 19. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2249



Puravus rūpīgi nomazgā, sagriež ripiņās (var izmantot arī zaļās lakstu daļas). Katliņā izkausētās taukvielās puravus apcep, tad pievieno miltus, izkarsē, atšķaida ar verdošu ūdeni, pieliek sāli un glītos kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Kad kartupeļi mīksti, zupā iemaisa salda vai skāba krējuma un olu dzeltenuma maisījumu. Olu dzeltenumus var ievietot arī nesašķaidītus, pa vienam katrā porcijā. Zupu pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm vai pētersīļu zaļumiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Zaļumi
2. Olu dzeltenumi
4 gab
3. Krejums
4. Ūdens
1 1/2 l
5. Kartupeļi
4 gab
6. Puravu stublāji
2 gab
7. Sviests vai margarīns
2 ēd. kar.
8. Milti
1 ēd. kar.
9. Sāls


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk