Murķeļu mērce 2

 19. marts 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 13744


Foto: mammamuntetiem.lv

Murķeļu laiks ir pavasaris!


 

Notīrītus un nomazgātus murķeļus aplej ar vārošu ūdeni, brīdi patur, izņem no ūdens, smalki sakapā, sakapātus murķeļus sasutina sviestā, pieliek miltus, buljonu, skābu krējumu, citrona sulu un sāli, uzvāra.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Pētersīļu zaļumi
2 ēd. karotes
2. Citrona sula
1 ēd. karote
3. Skābs krējums
1/2 glāze
4. Milti
1 karote
5. Sviests
100 gr
6. Murķeļi
400 gr
7. Buljons
2 - 3 glāzes
8. Sāls


2 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk