Cepts saldais krēms

 16. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2941



Divas olas kopā ar cukuru kuļ karstā ūdens peldē, kamēr cukurs gandrīz pilnīgi izkusis. Pa 1 ēdamkarotei pievieno visus miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masai pievieno karstu pienu, lejot pa ceturtdaļglāzei reizē. Rūpīgi samaisa. Pieliek citrona miziņas. Trauku ar ūdeni liek uz uguns un maisījumu lēni karsē. Pēc 25 minūtēm masa kļūst bieza un nav vairs jūtama miltu garša. Gatavu krēmu lej samitrinātā traukā (krēmam jābūt 2-3 cm biezā kārtā) un atdzesē. Atdzisušu krēmu sagriež rombveida gabaliņos, apviļā sakultā olā un rīvmaizē, cep no abām pusēm eļļā, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Pasniedz kūpoši karstus.

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Rīvmaize
1 glāze
2. Citrona miziņa
3. Piens
2 glāzes
4. Milti
1/2 glāze
5. Smalkais cukurs
1/2 glāze
6. Olas
3 gab
7. Augu eļļa
pēc vajadzības


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk