Zivju zupa itāļu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Zivis nomazgā aukstā, tekošā ūdenī, nogriež galvas. Lielākās zivis sagriež gabalos. Garneles rūpīgi nomazgā, bet neizloba. Kalmāru notīra. Taustekļus sagriež 2-3 gabalos, maisiņu - pirksta platuma gredzenos. Gliemežus nomazgā, notīra un karsē slēgtā pannā, līdz tie atveras, tad izloba, izkāš to sulu. Lielā, platā katlā apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno ķiploku un nedaudz karsē, lai ķiplokam mazliet izmainītos krāsa. Pievieno pētersīļus, pielej vīnu un strauji uzvāra. Pēc 30 sekundēm pievieno tomātus un to sulu, karsē apmēram 25 minūtes. Virumā ieliek zivju galvas, pieber sāli, piparus un sautē 10-12 minūtes. Zivju galvas izņem no katla, samaļ gaļas maļamajā mašīnā un liek atpakaļ katlā kopā ar kalmāru. Sautē 30-40 minūtes, līdz kalmārs mīksts. Pannā ieliek zivis (lielākās zivis - pirmās), pieber 1/2 tējkaroti sāls (vai vairāk -pēc garšas), pielej gliemežu sulu. Pēc 5 minūtēm pievieno izlobītas garneles. Vēl pēc 5 minūtēm - gliemežus. Tad arī zupa ir gatava. Galdā pasniedz ar lielu daudzumu svaigas, īstas baltmaizes, ko ēd, mērcējot zupā. Ieteikumi: Tā ir gan zupa, gan otrais ēdiens un var aizstāt vairāku ēdienu maltīti. Pirms zivju zupas ieteicams pasniegt garneļu ēdienus vai sēņu un siera salātus.

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sasmalcināti pētersīļi - 3.ēd. kar.
  • Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu) - 1.glāze
  • Dažādu iztīrītu zivju - 1 lidz 1 1/2.kg
  • Sausais baltvīns - 1/2.glāze
  • Neizlobītu garneļu - 250.gr (vai vairāk)
  • Apmēram 1/2kg smags kalmārs (notīrīts un sagatavots vārīšanai) - 1.gab
  • Pusducis gliemežu
  • Sasmalcinātu sīpoli - 3.ēd.kar.
  • Olīveļļa - 6.ēd. kar.
  • Sasmalcināti ķiploki - 1 1/2.tējkar.
  • Svaigi samalti pipari - 10.šķipsniņas