Kartupeļu un burkānu biezeņa zupa

 15. marts 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 5463



Foto: mammamuntetiem.lv


Karstā ūdenī vai buljonā liek vārīties notīrītus burkānus, kartupeļus. Izvārītos, mīkstos dārzeņus samaļ vai sašķaida mikserī viendabīgā masā. Sviestā maisot apcep miltus (nepieļauj krāsas izmaiņas). Apceptos miltus atšķaida ar zupas šķidrumu, kopā ar dārzeņu masu liek zupā, uzvāra. Zupas bļodā samaisa krējumu ar jēlas olas dzeltenumu, pielej karsto zupu, izmaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus. Zupu pasniedz ar grauzdētām maizītēm.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Milti
2 ēd. kar.
3. Sviests
2 ēd. kar.
4. Burkāni
3 gab.
5. Kartupeļi
3 gab.
6. Buljons vai ūdens
2 l
7. Saldais krejums
1/2 glāze
8. Olu dzeltenumi
2 gab.
9. Dilles vai pētersļi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk