Drumstaliņkūka jeb upeņu plātsmaize

Šajā plātsmaizē vienlīdz labi derēs gan upeņu ievārījums, gan svaigas, ar cukuru sakultas upenes.

Jūlijs ir īstais laiks, lai galdā celtu gardās upeņogas!

FOTO: Shutterstock.com

Jūlijs ir īstais laiks, lai galdā celtu gardās upeņogas!

 

Visu samīcu stingrā masā. Vienu miklas pikuci uz 20 minūtēm ielieku saldētavā. Pārējo izveltnēju plānu un lieku uz plāts, pārziežot ar glāzi upeņu ievārījuma, no saldētavas izņemto mīklu sarīvēju uz rupjas rīves un ar šīm drumstalām pārkaisu miklu. Cepu karstā cepeškrāsnī. Gatavu sagriežu trīsstūrveida gabaliņos un pasniedzu pie kafijas vai vīna.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 2.gab
  • Cukurs - 1.glāze
  • Upeņu ievārījums - 1.glāze
  • Skābs krējums - 1 līdz 2.glāzes
  • Milti - 400.gr
  • Sviests - 100.gr
  • Cepamais pulveris - 1 līdz 2.tējkar.
  • Citrona miziņa
  • Vanilīns