Drumstaliņkūka jeb upeņu plātsmaize

 14. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 11369

Šajā plātsmaizē vienlīdz labi derēs gan upeņu ievārījums, gan svaigas, ar cukuru sakultas upenes.



Jūlijs ir īstais laiks, lai galdā celtu gardās upeņogas!


 

Visu samīcu stingrā masā. Vienu miklas pikuci uz 20 minūtēm ielieku saldētavā. Pārējo izveltnēju plānu un lieku uz plāts, pārziežot ar glāzi upeņu ievārījuma, no saldētavas izņemto mīklu sarīvēju uz rupjas rīves un ar šīm drumstalām pārkaisu miklu. Cepu karstā cepeškrāsnī. Gatavu sagriežu trīsstūrveida gabaliņos un pasniedzu pie kafijas vai vīna.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Olas
2 gab
2. Cukurs
1 glāze
3. Upeņu ievārījums
1 glāze
4. Skābs krējums
1 līdz 2 glāzes
5. Milti
400 gr
6. Sviests
100 gr
7. Cepamais pulveris
1 līdz 2 tējkar.
8. Citrona miziņa
9. Vanilīns


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk