Dzērveņu uzputenis 2

 14. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 1761



 

Dzērvenes izlasu, noskaloju, sašķaidu un izspiežu tām sulu. Miziņām un sēkliņām uzleju ūdeni un izkāšu. Šķidrumam pieberu cukuru, uzvāru, tad pievienoju uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdinu. Šķidrumu leju traukā, pievienoju svaigo dzērveņu sulu, atdzesēju remdenu un ar mikseri putoju stingrās putās. Pasniedzu ar pienu vai putukrējumu. Tāpat gatavo jāņogu un citu ogu un augļu uzpūteni.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Želatīns
3 gr
2. Cukurs
20 gr
3. Ūdens
100 gr
4. Dzērvenes
25 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk