Vienkārša deserta recepte - dzērveņu uzpūtenis

 14. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 4430


Foto: Shutterstock.com


 

Dzērvenes izlasu, noskaloju, saspiežu, pārleju ar verdošu ūdeni, uzvāru un izkāšu. Karstajam šķidrumam pievienoju cukuru, mannu un uzbriedinu. Masu leju bļodā, atdzesēju un ar putu mikseri putoju, līdz masa gaiša, čaugana, pavairojusies apjomā 2-3 reizes. Lieku saldā ēdiena traukā, pasniedzu galdā ar pienu. Tāpat gatavo jāņogu un citu ogu un augļu uzputeni.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Ūdens
100 gr
2. Manna
5 līdz 20 gr
3. Cukurs
20 gr
4. Dzērvenes
20 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas