Skābeņu zupa ar vārītu olu un krējumu

Vienkārša skābeņu zupas recepte. 

Piešaujam zupītei svaigu dillīti!

FOTO: Shutterstock.com

Piešaujam zupītei svaigu dillīti!

Dārzeņu buljonu uzvāra.

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek buljonā, vāra 15 min.

Skābenes nomazgā, nosusina, sagriež.

Pannā sakarsē sviestu, apcep skābenes liek buljonā.

Zaļumus nomazgā, nosusina, sagriež un pieber zupai.

Olas cieti novāra, smalki sagriež, liek šķīvī, lej zupu.

Reklāma
Reklāma

Pasniedz ar skābu krējumu.

 

Sastāvdaļas

  • Dārzeņu buljons - 1 1/2.l
  • Sv.skabenes - 3.saujas
  • Kartupeļi - 6-8.gab.
  • Olas - 3.gab.
  • Dilles,lociņi,pētersiļi.pušķītis no katra
  • Sviests - 1.ēd.k.
  • Sāls, pipari.pēc garšas
  • Skābs krējums