Lieldienu maize

 11. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 3222



 

No piena, krējuma un puses miltu pagatavo ieraugu un uzraudzē. Olu dzeltenumus saputo ar sviestu un pievieno uzraudzētajam ieraugam, pieliek rozīnes ar sarīvētu citrona miziņu, iemaisa atlikušos miltus, samīca un uzraudzē. Veido klaipiņus, pārziež ar sakultu olu, liek uz ietaukotas pannas un uzraudzē. Karstā krāsnī cep apmēram 45 minūtes.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Olu dzeltenumi
6 gab
2. Piens
1 glāze
3. Saldais krejums
1 glāze
4. Milti
1 kg
5. Sviests
200 gr
6. Cukurs
200 gr
7. Raugs
50 gr
8. Rozīnes
100 gr
9. Citrona miziņa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk