Rabarberu ķīselis ar olu klimpām

 11. marts 2009 20:50 Recepte  skatījumi: 14995



Foto: Shutterstock.com


Rabarberus nomazgāju, sagriežu 1 - 1,5 cm garos gabaliņos. Karstā ūdenī ielieku citrona vai apelsīna miziņu, vāru 5-10 minūtes, tad izņemu. Novārījumā ieberu cukuru, pieberu sagrieztos rabarberus, vāru, līdz tie kļūst mīksti, pievienoju aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Uzvāru, noņemu no uguns. Pasniedzu ar olu klimpām. Klimpām: 4-5 olas, milti pēc vajadzības, mazliet piena. Olas sakuļu ar pienu un miltiem un ar karoti veidoju klimpas, un vāru sālsūdenī gatavas. 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Rabarberi
2. Sāls
3. Piens
4. Milti
5. Olas
4 līdz 5 gab
6. Kartupeļu ciete
7. Cukurs
8. Citrona vai apelsīna miziņa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk