Auzu pārslu standziņas ar kanēli un žāvētām ogām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Cepeškrāsni sasilda līdz 160 grādu temperatūrai. Samaisa auzu pārslas, ogas, riekstus, sēklas un kanēli. Pannā izkausē sviestu, medu un cukuru. Pievieno iepriekš sagatavoto maisījumu un karsē līdz maisījums apvelkas ar medu. Cepešpannā izklāj cepamo papīru un masu izlīdzina uz tā. Cep 30 minūtes cepeškrāsnī, nedaudz atdzesē un, kamēr mīksts, sagriež standziņās. Jo panna lielāka un masa izklāta plānāka - standziņas būs kraukšķīgākas.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Auzu pārslas - 200.gr
  • Sviests,saldkrējuma - 100.gr
  • Saulespuķu sēklas (apgrauzdētas) - 100.gr
  • Sezama sēkliņas (apgrauzdētas) - 50.gr
  • Valrieksti (sasmalcināti) - 50.gr
  • Medus (šķidrs) - 4.ēd.k.
  • Brūnais cukurs - 100.gr
  • Kanēlis - 1.ēd.k.
  • Žavēto ogu maisījums - 100.gr