Ķirbju krēms ar dzērveņu mērci

 10. marts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 12899



 

Ķirbi nomizoju, izņemu sēklas un sagriežu gabaliņos, sautēju mīkstus nelielā ūdens daudzumā, izberžu caur sietu vai sastampāju. Ķirbja masai pievienoju cukuru, citronam norīvētu miziņu un izspiestu sulu, konjaku un iepriekš uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdinu. Saputoju saldo krējumu un pievienoju jau padzisušajam virumam, kārtīgi izcilājot. Leju porciju traukos un lieku ledusskapī sarecēt. Pasniedzu galdā ar dzērveņu mērci (sk. recepti Saldēdieni/Saldās zupas un mērces/Dzērveņu mērce)

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Cukurs
120 gr
2. Citrons
1 gab
3. Konjaks vai balzams
20 gr
4. Saldais krejums
1 glāze
5. Želatīns
3 līdz 4 tējkar.
6. Ķirbis
400 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk