Vārīta gaļa saldskābā mērcē

 09. marts 2009 15:00 Recepte  skatījumi: 3180



 

Liesu, mīkstu gaļu izvāra un sagriež 2-3 gabaliņos. No miltiem, krējuma un dārzeņu novārījuma pagatavo mērci. Plūmes, ābolus sasmalcina. Katliņā izkausē sviestu, liek gaļu, pārliek ar sasmalcinātiem augļiem un rozīnēm, sautē zem vāka 10 minūtes. Pārlej ar pagatavoto mērci un pasautē vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Recepte no grāmatas Brokastis, pusdienas, vakariņas. - Olna, Rīga, 1999.

Sastāvdaļas

1. Dārzeņu novārījums
100 gr
2. Āboli
25 gr
3. Žāvētas plūmes
10 gr
4. Rozīnes
10 gr
5. Milti
1 ēd. karote
6. Skābs krējums
30 gr
7. Sviests
5 gr
8. Liellopu gaļa
150 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk