Kartupeļu klimpas ar sinepju mērci

FOTO: Shutterstock.com

Kartupeļu klimpas nopērkamas gatavas. Kartupeļu klimpām uzvāra ūdeni, pieber sāli, pa vienai pievieno klimpas un vāra 5-7 min (līdz klimpas uzpeld). Pētersīļus un lokus noskalo. Dažus pētersīļus un lokus atliek rotāšanai, pētersīļiem noplēš lapiņas un sasmalcina, lociņus arī sasmalcina. Katliņā izkausē sviestu un apcep lokus. Otrā katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu. Sinepes sajauc ar kartupeļu cieti un pievieno uzvārītajam saldajam krējumam un pienam, kārtīgi samaisa. Kaperus, apceptos lokus, pētersīļus, piparus pievieno uzvārītajam pienam ar krējumu un samaisa. Kartupeļiem nolej šķidrumu, liek šķīvjos un pārlej ar mērci.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kaperi vai sasmalcināti marinēti gurķīši - 2.ēd.k.
  • Kartupeļu ciete - 2.ēd.k.
  • Sinepes - 2.ēd.k.
  • Piens - 100.ml
  • Sviests - 2.ēd.k.
  • Pētersīļi, loki - 1.saišķītis no katra
  • Sāls, pipari.pēc garšas