Sātīga vakariņu zupa aukstam laikam - kartupeļu un pupiņu zupa ar desiņām

 24. februāris 2015 15:40 Recepte  skatījumi: 8694

Vēl noteikti plauktā palikušas pašu audzētas pupiņas, tādēļ vārām gardu zupu!



Foto: Shutterstock.com

Pupiņu zupai var pievienot uz palodzes audzētus lociņus. Smarža būs neatkārtojama!


Izmērcētas pupiņas vāra kopā ar speķa ādām un garšsaknēm. Kad pupiņas pusmīkstas, pievieno sagrieztus kartupeļus. Speķi sīki sagriež, sīpolus sasmalcina, desiņām novelk ādu, tās sagriež ripiņās. Speķi sacep, pieliek sīpolus un desu ripiņas, cep, kamēr sīpoli caurspīdīgi, tad pievieno gatavai zupai.

 

Avots: A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Garšsaknes
2. Sīpols
3. Kartupeļi
3 gab
4. Žāvēts speķis, speķa ādas
50 gr
5. Pupiņas
100 gr
6. Ūdens
1 1/2 l
7. Sāls
8. Desiņas (cīsiņi, mednieku desiņas utt.)
2 gab


0 Pievienot komentāru

Kategorijas