Atcukurotu burkānu pudiņš

 08. marts 2009 16:01 Recepte  skatījumi: 1499


Notīrītus burkānus sarīvē uz smalkās rīves, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 2-3 stundām, ūdeni apmainot ik stundu. Burkānus izspiež caur marli, pārlej ar pienu, pieliek karoti sviesta un sautē. Pie gataviem burkāniem pieliek samaltu biezpienu, kas sajaukts ar olas dzeltenumu, saputotu olas baltumu un cukuru, visu viegli samaisa, saliek ar sviestu ieziestā formā un cep cepeškrāsnī, pārlejot ar sviestu un pārkaisot ar klijām. Pasniedz ar skābu krējumu. Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas. - Olna, Rīga, 1999.

Sastāvdaļas

1. Burkāni
150 gr
2. Sviests
2 ēd. karotes
3. Skābs krējums
30 gr
4. Piens
50 gr
5. Biezpiens
50 gr
6. Ola
1 gab
7. Kviešu klijas
1 ēd. karote
8. Cukurs
pēc garšas



0 Pievienot komentāru

Kategorijas