Aveņu sulas želeja

 30. novembris 2016 16:40 Recepte  skatījumi: 4296

Gardums!



Foto: Shutterstock.com

Pasakains saldēdiens!


 

Katlā leju aveņu sulu, pielieku vajadzīgo cukura daudzumu un maisot sildu, līdz viss cukurs izšķīdis. Tad vāru bez maisīšanas uz straujas uguns. Vārīšanas laikā nosmeļu putas. Želeju vāru 10-15 minūtes, līdz redzamas gatavības pazīmes. (Aveņu ogas satur maz recējošo vielu, tāpēc aveņu želeja ir mīksta - galertveidīga. Lai dabūtu stingrāku, cietāku želeju, ieteicams ņemt avenes uz pusēm ar baltajām jāņogām). Pildu traukos un atdzesēju, atļauju sarecēt. Pirms pasniegšanas greznoju ar saputotu saldo krējumu. Tāpat gatavoju jāņogu, upeņu un citu ogu želeju.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Aveņu sula
1/2 l
2. Cukurs
1/2 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk