Liellopu gaļas kūka ar anšoviem un sieru

 07. marts 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 2251



 

Sakarsē cepeškrāsni. Maizi izmērcē pienā un ar dakšiņu saspaida un kopā ar olu un 1 tējkaroti sāls pievieno maltajai gaļai. Masu samīca, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Gaļas masu sadala 6 vienādās daļās un izveido apaļas "kūciņas", apvārta rīvmaizē un liek uz pannas. Gaļas "kūciņas" cep no abām pusēm brūnas un pārliek ar sviestu ieziestā cepešpannā. Uz katras "kūciņas" uzliek pārgrieztu tomātu (dažas tomātu strēmeles atstāj garnējumam), uzkaisa sāli un oregano, uzliek siera šķēli un uz tās 2 anšovu filejas. Virsū liek garnējumam atstātās tomātu šķēlītes. Cepešpannu liek krāsnī un cep 15 minūtes, līdz siers izkusis.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Anšovu filejas
12 gab
2. Puscentimetru biezas siera šķēles
6 gab
3. Savā sulā konservēti tomāti (gareniskipārgriezti, bez sēklām un sulas)
6 gab.
4. Augu eļļa
1/4 glāzes
5. Rīvmaize
3/4 glāzes
6. Sāls pēc garšas
7. Kapāta vai malta liesa liellopu gaļa
700 gr
8. Ola
1 gab
9. Piens
3 ēd. kar.
10. Baltmaizes klaipiņš (bez garozas)
1/3 gab
11. Oregano
1 tējkarote


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk