Sautēta liellopu gaļa sarkanvīna mērcē

 07. marts 2009 20:40 Recepte  skatījumi: 15434



 

Sakarsē cepeškrāsni. Pannā ielej eļļu, lai pilnībā būtu nosegts tās dibens, uzkarsē un cep gaļu no abām pusēm brūnu. Apceptu gaļu kārto uz šķīvja un noliek malā. Divas ēdamkarotes augu eļļas ielej katlā ar cieši pieguļošu vāku, ieliek sasmalcinātos dārzeņus un sautē, kamēr nedaudz izmainās to krāsa. Dārzeņi nekādā gadījumā nedrīkst kļūt brūni. Katlu noņem no uguns un ieliek tajā apbrūnināto gaļu. Pēc iespējas nosmeļ pannas šķidruma virspusē peldošos taukus, pievieno vīnu, liek uz uguns un karsē apmēram minūti. Karsēšanas laikā jācenšas nokasīt pannas dibenam pielipušo masu. Visu pannas saturu pievieno gaļai un dārzeņiem katliņā. Katliņā ielej buljonu. Tam par 2/3 jānosedz gaļa. Nepieciešamības gadījumā buljona daudzumu palielina. Pievieno tomātus, majorānu, sāli un piparus. Katliņa saturu strauji uzvāra, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī. Sautē apmēram 3 stundas, katras 20 minūtes apmaisot un pārlejot gaļu ar šķidrumu. Gaļai jāsautējas ļoti lēni. Nepieciešamības gadījumā liesmu noregulē mazāku. Ja šķidrums pārāk ātri iztvaiko, gaļai pielej 3-4 ēdamkarotes karsta ūdens. Gaļu izņem no sautējamā šķidruma. Ja traukā ir vairāk nekā 3/4 glāzes šķidruma, to uzliek uz uguns un vāra, kamēr liekais šķidrums iztvaikojis. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Gaļu sagriež šķēlēs, pārlej ar mērci un pasniedz karstu.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Šķipsniņa ķimeņu
2. Augu eļļa
3. Liellopu gaļa
1800 gr
4. Sasmalcināti sīpoli
3 ēd. kar.
5. Sviests
1 ēd. kar.
6. Sasmalcinātas selerijas
2 ēd. kar.
7. Sasmalcināti burkāni
2 ēd. kar.
8. Sausais sarkanvīns
1 1/2 glāze
9. Buljons
1 glāze
10. Sasmalcināti, savā sulā konservēti tomāti
1 1/2 ēd. kar.
11. Sāls
12. Majorāns
1/8 tējk.
13. Svaigi samalti pipari
pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk