Ābolkūka

 07. marts 2009 11:20 Recepte  skatījumi: 3650



Saputo 5 olu dzeltenumus ar 100 g cukura un 140 g sviesta (vai margarīna), izspiež 1/2 citrona sulu, samaisa. Tad pievieno 350 g miltu ar cepamo pulveri un 150 g piena. Uz plāts uzklāj iegūto mīklu, tai virsū saliek sagrieztus ābolus (var plūmes vai citus augļus). Cep 20-25 minūtes, tad visu noklāj ar 5 olu baltumiem, kas saputoti ar 150 g cukura un 1 ēdamkaroti citrona sulas. Cep, līdz kūka kļūst brūna.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Cepamais pulveris
2. Olas
5 gab
3. Āboli
4. Cukurs
250 gr
5. Sviests vai margarīns
140 gr
6. Puscitrona sula
7. Milti
350 gr
8. Piens
150 gr


0 Pievienot komentāru

Aktuālā rubrika: Esi man blakus

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk