Vārīta liellopu gaļa ar sautētiem sīpoliem

 06. marts 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 2075



 

Šim ēdienam var izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušo vārīto liellopu gaļu. No maltītes atlikumiem gatavoti ēdieni nav itāļu virtuvei raksturīgi. Iemesls varētu būt mazās porcijas un lielā apetīte. Šīs receptes dzimtene ir Florence, kur viena no tradīcijām ir neko neizmest, ja tas vēl var noderēt. Sīpolu šķēlītes apcep eļļā gaiši brūnas. Pievieno šķēlēs sagrieztu gaļu, 2 tējkarotes sāls, piparus, buljonu un, ja iespējams, gaļas mērci. Pannai uzliek vāku un lēni sutina 10 minūtes. Tad vāku noņem, palielina liesmu un turpina karsēt, kamēr buljons iztvaikojis. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Pasniedz kūpoši karstu.

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Koncentrēts, mājās gatavots buljons vai buljona koncentrāts
1 glāze
2. Svaigi samalti pipari
4 līdz 6 šķipsniņas
3. Sāls
pēc garšas
4. Vārīta lielilopu gaļa (gaļu sagriež 1 cm biezās šķēlēs)
450 gr
5. Plānās šķēlītēs sagriezts sīpols
3 gab
6. Olīveļļa
1/4 glāze
7. No jebkāda gaļas ēdiena pāri palikusi mērce (ja iespējams)
1 ēd. kar.


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk