Cepti plānie bifšteki ar tomātiem un olīvām

 06. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2028


 

Šis īsti dienvidnieciskais ēdiens ir ļoti piemērots, lai taupības nolūkos izmantotu ne tik dārgus gaļas izgriezumus. Tā pagatavošana neprasa daudz laika - tikai 25 minūtes, ar nosacījumu, ka mērce ir pagatavota jau iepriekš. Gaļu sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs un izdauza ar āmuriņu, šķēlēm maliņas nedaudz iegriež, lai tās cepoties neuzlocītos. Lielā, platā pannā (jo platāka panna, jo ātrāk sabiezēs mērce) ielej eļļu 1/2 cm biezumā un apcep sīpolu šķēlītes, līdz tās kļūst gaiši zeltainas. Pievieno ķiploku un cep, līdz tiem nedaudz izmainās krāsa. Pievieno tomātus, olīvas, sāli un piparus. Karsē apmēram 15 minūtes. Līdz šai pakāpei mērci var pagatavot iepriekš un atdzesēt. Smagu metāla pannu sakarsē, līdz tā sāk kūpēt. Ātri ietauko tās dibenu. Visērtāk to izdarīt ar taukos samērcētu drānu vai papīru. Gaļas šķēles apcep no abām pusēm brūnas. Apgriežot gaļu apkaisa ar sāli un pipariem. Gaļu nedrīkst pārcept, lai tā nekļūtu sīksta. Apcepto gaļu liek karstā mērcē, pagroza uz abām pusēm, liek uz šķīvja un pasniedz ļoti karstu. Ieteikumi: Piemērots pirmais ēdiens būs spageti ar ķiplokiem un eļļu vai ceptas mannas klimpas. Pirmajā ēdienā nav ieteicams pasniegt makaronus ar tomātu vai krējuma mērci. No dārzeņiem vispiemērotākie ir cepti vai sautēti artišoki, jo tie labi izceļ tomātu un olīvu pikanto garšu.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Olīveļļa
2. Vidējas nomizotas un sagrieztas ķiploka daiviņas
2 gab
3. Bifštekam piemērotas gaļas
1/2 kg
4. Sagrieztu savā sulā konservētu tomātu (ar sulu)
2/3 glāze
5. Četrās daļās sagrieztas melnās olīvas
ducis
6. Oregano
1/4 tējk.
7. Sāls
pēc garšas
8. Plānās šķēlītēs sagriezts sīpols
1/2 gab
9. Svaigi samalti pipari
6 līdz 8 šķipsniņas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk