Uz oglēm cepta zivs adrijiešu gaumē

 23. maijs 2016 16:10 Recepte  skatījumi: 2901

Pagatavo zivi itāliešu gaumē. 



Foto: Shutterstock.com


Iztīrītas un nomazgātas zivis nosusina un apsāla no abām pusēm. Zivis sakārto traukā, pārlej ar olīveļļu un citronu sulu, pārkaisa ar rīvmaizi un rozmarīnu. Marinē 1-2 stundas istabas temperatūrā, laiku pa laikam zivis apgrozot, lai tās labāk piesūktos ar marinādi. Labākam aromātam uz oglēm uzmet lauru lapu. Restes ar zivīm novieto 10-15 cm virs oglēm un cep no abām pusēm, kamēr tās gatavas. Cepšanas laikā zivis apslaka ar marinādi.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Rozmarīns
1/2 tējkar.
2. Rīvmaize
6 ēd. kar.
3. Citronu sula
2 ēd. kar.
4. Olīveļļa
1/4 gl
5. Sāls
2 tējkar.
6. Zivis
1 - 1 1/2 kg
7. Lauru lapas
1 - 2 gab
8. Citrona miziņa


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk