Ar spinātiem pildītas pankūkas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Spinātus sautē un sasmalcina kā norādīts receptē "Mīklas veltis ar spinātu pildījumu". Sīpolus apcep 2 ēdamkarotēs sviesta, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno šķiņķi un cep vēl apmēram minūti. Pievieno sasmalcinātus spinātus un maisot karsē, līdz visi komponenti labi sajaukušies. Pannas saturu pārvieto bļodā, pārkaisa ar 1 glāzi rīvēta siera, muskatriekstu. 1/4 tējkaroti sāls, pārlej ar 5 ēdamkarotēm bešamela mērces. Rūpīgi samaisa. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Sakarsē cepeškrāsni. Uz katras pankūkas liek 1 ēdamkaroti (bez kaudzes) pildījuma. Pankūkas aizloka un nedaudz saplacina. Kārto ar sviestu ieziestā pannā (vienā kārtā), pārlej ar atlikušo glāzi bešamela mērces, pārkaisa ar rīvētu sieru un uzliek nelielas sviesta piciņas. 5 minūtes cep krāsnī. Cepšanas beigās liesmu palielina, lai pankūkām izveidotos kraukšķīga garoziņa. Galdā pasniedz tieši no pannas.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigi spināti - 450.gr
  • Sasmalcināti sīpoli - 3.ēd. karotes
  • Vai saldēti spināti - 300.gr
  • Sviests - 4.ēd. karotes
  • Sasmalcināta, nežāvēta šķiņķa - 1/2.glāze
  • Muskatrieksts - 1/4.tējkarote
  • Bešamela mērce - 1 glāze un 5 .ēd.kar.
  • Sāls pēc garšas
  • Pankukas