Ar spinātiem pildītas pankūkas

 05. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 6204



 

Spinātus sautē un sasmalcina kā norādīts receptē "Mīklas veltis ar spinātu pildījumu". Sīpolus apcep 2 ēdamkarotēs sviesta, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno šķiņķi un cep vēl apmēram minūti. Pievieno sasmalcinātus spinātus un maisot karsē, līdz visi komponenti labi sajaukušies. Pannas saturu pārvieto bļodā, pārkaisa ar 1 glāzi rīvēta siera, muskatriekstu. 1/4 tējkaroti sāls, pārlej ar 5 ēdamkarotēm bešamela mērces. Rūpīgi samaisa. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Sakarsē cepeškrāsni. Uz katras pankūkas liek 1 ēdamkaroti (bez kaudzes) pildījuma. Pankūkas aizloka un nedaudz saplacina. Kārto ar sviestu ieziestā pannā (vienā kārtā), pārlej ar atlikušo glāzi bešamela mērces, pārkaisa ar rīvētu sieru un uzliek nelielas sviesta piciņas. 5 minūtes cep krāsnī. Cepšanas beigās liesmu palielina, lai pankūkām izveidotos kraukšķīga garoziņa. Galdā pasniedz tieši no pannas.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Svaigi spināti
450 gr
2. Sasmalcināti sīpoli
3 ēd. karotes
3. Vai saldēti spināti
300 gr
4. Sviests
4 ēd. karotes
5. Sasmalcināta, nežāvēta šķiņķa
1/2 glāze
6. Muskatrieksts
1/4 tējkarote
7. Bešamela mērce
1 glāze un 5 ēd.kar.
8. Sāls pēc garšas
9. Pankukas


0 Pievienot komentāru

Kategorijas