Rīsu un pupiņu sautējums

 05. marts 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 3527



 

Sīpolus apcep sviestā, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Pievieno svaigas pupiņas. 1 tējkaroti sāls un maisot karsē 2 minūtes. Pielej 3 glāzes buljona un 10 minūtes karsē uz lēnas uguns. Pievieno rīsus, pētersīļus, atlikušo 1/2 glāzi buljona, apmaisa, uzliek katlam vāku un vāra vēl 15 minūtes. Vārīšanu beidzot, rīsiem jābūt pusmīkstiem. Karsējot virumam pievieno sāli. Aizstājot svaigas pupiņas ar saldētām, rīkojas šādi. Apceptiem sīpoliem pievieno pupiņas, 1/2 tējkaroti sāls un maisot karsē 2 minūtes. Pielej buljonu un uzvāra, pieber rīsus, pētersīļus un 15 minūtes turpina vārīt uz lēnas uguns. Pirms pasniegšanas zupā iemaisa sarīvētu Parmas sieru. Ieteikumi: Ideāls maltītes turpinājums būs kāds cits venēciešu ēdiens, piemēram, sautētas teļa aknas ar sīpoliem venēciešu gaumē. Var pusdienām pasniegt jebkuru citu ēdienu, izņemot tos, kuru sastāvā ir pupas.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Sasmalcināti sīpoli
2 ēd. karotes
2. Sviests
1/4 glāze
3. Svaigas, neizlobītas pupiņas
1 kg
4. Vai saldētas pupas
300 gr
5. Sāls
pēc garšas
6. Mājās gatavots buljons,ja tiek izmantotas svaigas pupiņas
3 1/2 glāzes
7. Buljons, ja - saldētas pupiņas
3 glāzes


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk