Sklandu rauši

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Miltus samīca ar sviestu, pievieno ūdeni tik daudz, lai mīkla pakļautos veidošanai. Mīklu izrullē aptuveni 3mm. biezumā. No izrullētas mīklas izgriežam apļus (lielums katra paša ziņā). Uzlokam 1-1,5 cm. malas - tā, lai uz iekšpusi tās nekristu kopā, bet stingri turētos. Sklandu raušu pamatnē ieklājam kartupeļu biezeni (es klāju parasto kartupeļu biezeni, kurš nav pārāk šķidrs). Virsū klājam burkānu masu. Burkānus novāra, sastampā, pievieno nedaudz krējuma, olu un mazliet cukuru. Kārtīgi samaisam un klājam plāna kārtiņā virsū kartupeļu masai. Sagatavotos raušus liekam sakarsētā cepeškāsnī 200-250 grādos uz 20 min. Raušu gatavības rādītajs ir to maliņa, kas kļūst brūngana. Neilgi pirms rauši gatavi, tos apsmērē ar samaisīta krējuma, olas, cukura masu. Vēl dažas minūtes apcepam. Sklandu rauši visgaršīgākie ir pirmajā dienā.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Rudzu milti - 1.kg
  • Sviests - 200.gr
  • Nedaudz ūdens.mīklas veidošanai
  • Pildījumam:
  • Kartupeļu biezenis - 500.gr
  • Cukurs pēc garšas
  • Skābs krējums - 200 līdz 300.gr
  • Olas - 1.gab.
  • Burkāni