Sklandu rauši

 05. marts 2009 11:00 Recepte  skatījumi: 9336


Miltus samīca ar sviestu, pievieno ūdeni tik daudz, lai mīkla pakļautos veidošanai. Mīklu izrullē aptuveni 3mm. biezumā. No izrullētas mīklas izgriežam apļus (lielums katra paša ziņā). Uzlokam 1-1,5 cm. malas - tā, lai uz iekšpusi tās nekristu kopā, bet stingri turētos. Sklandu raušu pamatnē ieklājam kartupeļu biezeni (es klāju parasto kartupeļu biezeni, kurš nav pārāk šķidrs). Virsū klājam burkānu masu. Burkānus novāra, sastampā, pievieno nedaudz krējuma, olu un mazliet cukuru. Kārtīgi samaisam un klājam plāna kārtiņā virsū kartupeļu masai. Sagatavotos raušus liekam sakarsētā cepeškāsnī 200-250 grādos uz 20 min. Raušu gatavības rādītajs ir to maliņa, kas kļūst brūngana. Neilgi pirms rauši gatavi, tos apsmērē ar samaisīta krējuma, olas, cukura masu. Vēl dažas minūtes apcepam. Sklandu rauši visgaršīgākie ir pirmajā dienā.

Sastāvdaļas

1. Rudzu milti
1 kg
2. Sviests
200 gr
3. Nedaudz ūdens
mīklas veidošanai
4. Pildījumam:
5. Kartupeļu biezenis
500 gr
6. Cukurs pēc garšas
7. Skābs krējums
200 līdz 300 gr
8. Olas
1 gab.
9. Burkāni


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk