Cepti makaroni rigatoni ar gaļas mērci

 05. marts 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 2528



 

6 personām

Sakarsē cepeškrāsni. Makaronus vāra 4 litros sālīta ūdens, vārīšanas beigās tiem jābūt nedaudz stingrākiem nekā citus ēdienus gatavojot. Izvārītus makaronus nokāš caurduri un liek bļodā. Makaroniem pievieno gaļas mērci, bešamela mērci, 4 ēdamkarotes rīvēta siera, rūpīgi samaisa. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē (tajā ēdiens tiks pasniegts galdā), pārziež ar sviestu, pārkaisa ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm rīvēta Parmas siera un 10 minūtes cep cepeškrāsnī. Gatavam sacepumam pirms pasniegšanas ļauj dažas minūtes nostāvēties.

Bešamela mērces recepti var apskatīt Mērces/Siltās mērces/Bešamela mērce

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Makaroni rigatoni vai citi īsi cauruļveida formas makaroni
500 g
2. Sāls
pēc garšas
3. Svaigi sarīvēta parmas siera
6 ēd. karotes
4. Sviests
2 ēd. karotes
5. Bešamela mērce
1 glāze
6. Gaļas mērce boloņiešu gaumē
1 glāze


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk