Šokolādes torte Ģimenes dienas galdam

 08. maijs 2016 8:00 Recepte  skatījumi: 10198

Svētku galdam žigli cepam šokolādes torti!



Foto: mammamuntetiem.lv


Olu puto ar cukuru, pievieno kakao, krējumu, miltus ar cepamo pulveri. Liek ietaukotā veidnē, cep pusstundu (+ -) 200 grādu temperatūrā. Atdzesētu no veidnes izņem, horizontāli pārgriež uz pusēm. Uz apakšējās plāksnes klāj ķiršu ievārījumu, pusi pagatavotā krēma, virsū liek otru plāksni, virs tās - atlikušo krēmu, pārkaisa ar kakao un riekstiem. Grezno ar ķiršiem vai citiem augļiem, šokolādes dekoriem.

 

KRĒMA PAGATAVOŠANA: Saldo krējumu uzkarsē (bet neuzvāra), tajā ber sarīvētu šokolādi, maisa, kamēr šokolāde izkūst un izveidojas viendabīga masa, pievieno brendiju, ledusskapī atdzesē. Atdzisušu saputo un iemaisa riekstus. Pāris stundiņas patur ledusskapī.

Sastāvdaļas

1. Biskvītam:
2. Sasmalcinātu valriekstu
50 gr
3. Brendijs
50 ml
4. Rūgtā šokolāde
250 gr
5. Saldais krejums
300 ml
6. Krēmam:
7. Cepamais pulveris
2 tēj.k.
8. Milti
120 gr
9. Krejums
150 gr
10. Kakao pulveris
2 ēd.k.
11. Cukurs
100 gr
12. Ola
1 gab.
13. Ķiršu ievārījums
4 ēd.k.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas