Kartupeļu klimpas ar sinepju mērci

 04. marts 2009 10:25 Recepte  skatījumi: 2693




 

Kartupeļu klimpas nopērkamas gatavas. Kartupeļu klimpām uzvāra ūdeni, pieber sāli, pa vienai pievieno klimpas un vāra 5-7 min (līdz klimpas uzpeld). Pētersīļus un lokus noskalo. Dažus pētersīļus un lokus atliek rotāšanai, pētersīļiem noplēš lapiņas un sasmalcina, lociņus arī sasmalcina. Katliņā izkausē sviestu un apcep lokus. Otrā katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu. Sinepes sajauc ar kartupeļu cieti un pievieno uzvārītajam saldajam krējumam un pienam, kārtīgi samaisa. Kaperus, apceptos lokus, pētersīļus, piparus pievieno uzvārītajam pienam ar krējumu un samaisa. Kartupeļiem nolej šķidrumu, liek šķīvjos un pārlej ar mērci.

Sastāvdaļas

1. Kaperi vai sasmalcināti marinēti gurķīši
2 ēd.k.
2. Sāls, pipari
pēc garšas
3. Kartupeļu ciete
2 ēd.k.
4. Sinepes
2 ēd.k.
5. Piens
100 ml
6. Sviests
2 ēd.k.
7. Pētersīļi, loki
1 saišķītis no katra


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk