Deserts "Šovasar salasījām daudz melleņu"

 03. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 3507


Vasarā bija bagātīga melleņu raža, un daudzas namamātes noteikti sagatavoja krājumus ziemai, lai vārītu iecienīto melleņu klimpu zupu.

1. variants Katliņā ieleju apmēram 1 l ūdens. Kamēr tas uzvārās, ņemu 150 g biezpiena, 1 olu un miltus un samīcu stingru mīklu. Verdošā ūdeni ar karoti iemetu klimpu — ja tā jūk ārā, mīklai piemīcu vēl miltus, ja nejūk, pārējo mīklu tāpat ar karoti sadalu klimpās un vāru tās apmēram 5 minūtes, tad pievienoju ūdenī atšķaidītu ēdamkaroti kartupeļu cietes. Uzkarsēju. Noņemu katliņu no uguns, pievienoju 0,5 1 melleņu kompota un cukuru pēc garšas. Vēl pasilto zupu pasniedzu vakariņās ziemas vakaros.

2. variants Katliņā ieleju 1 I ūdens. Uzvāru, pievienoju 1 ēdamkaroti izšķīdinātas cietes, uzkarsēju. Noņemu katliņu no uguns un pieleju 0,5 I melleņu kompota. 1 glāzi auzu pārslu uzberu uz pannas un pārkaisu ar 3-4 ēdamkarotēm cukura. Maisot karsēju, līdz cukurs karamelizējies un pārslas viegli apgrauzdētas. Var piebērt pāris karotes sasmalcinātu riekstu. Apgrauzdētās pārslas sadalu porcijās un pārleju ar melleņu zupu. Ja vēlas, var saldināt ar cukuru, medu vai citu saldinātāju.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Ola
1 gab
2. Biezpiens
150 gr
3. Kartupeļu ciete
1 ēd. karote
4. Cukurs
5. Melleņu kompots
1/2 l
6. Ūdens
1 l
7. Milti
8. Auzu pārslas
1 glāze
9. Rieksti


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas