Spageti ar ķiplokiem un eļļu

 03. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2381



 

Mērci var paspēt pagatavot laikā, kamēr uzvārās makaronu ūdens. Kad katliņš uzlikts uz uguns, uz pannas uzlej 1/2 gl. olīveļļas, pieber 2 tējkarotes sāls, pievieno ķiplokus un cep, līdz ķiploki ir tumši zeltaini. Izvārītus un nokāstus makaronus liek sasildītā bļodā, pārlej ar aromatizēto eļļu, pārkaisa ar pētersīļiem un pipariem un samaisa. Makaronus apslaka ar ēdamkaroti nekarsētas olīveļļas un pasniedz galdā. Ieteikums: Maltītes turpinājumā nav ieteicami ēdieni ar asu ķiploku garšu un maigas mērces.

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Svaigi samalti pipari
6 šķipsniņas
2. Spageti vai tievo spageti
500 gr
3. Sāls pēc garšas
4. Sasmalcināti ķiploki
2 tējkar.
5. Olīveļļa makaronu apslacināšanai
1 ēd. karote
6. Olīveļļa
1/2 glāze
7. Sasmalcināti pētersīļi
2 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk