Makaroni ar desiņām un krējuma mērci

FOTO: Inese Stuģe

 

Desiņām novelk ādu un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus apcep eļļā un sviestā gaiši zeltainus. Pievieno sagrieztās desiņas un maisot karsē 10 minūtes. Pievieno piparus, krējumu un lēni karsē, līdz krējums kļūst biezāks. Sāli pieber pēc garšas. Makaronus novāra 4 litros sālīta ūdens, nokāš, liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci un apmaisa. Kā piedevu galdā pasniedz svaigi sarīvētu Parmas sieru.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Biezs krejums - 2/3
  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Augu eļļa - 2.ēd. karotes
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Sasmalcināti sīpoli - 1 1/2 .ēd. karotes
  • Maigas garšas cūkgaļas desiņas - 250 līdz 300.gr
  • Sāls
  • Makaroni conchiglie (vidēja izmēra gliemežvāka formas makaroni) - 500.gr