Tomātu mērce 3

 02. marts 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2681




 

Šī ir visvienkāršākā tomātu mērce, un tās sastāvā nav citu dārzeņu, izņemot sīpolus. Sīpoli netiek sakapāti un sautēti, tos vienkārši pārgriež uz pusēm un karsē kopā ar tomātiem. Mērcei nav nekādu piedevu, tikai sāls un šķipsniņa cukura, olīveļļa ir aizstāta ar sviestu. Šo mērci ēdot. var baudīt īstu. svaigu, nedaudz saldenu tomātu garšu. 1.Tomātus nomazgā aukstā ūdenī, pārgriež gareniski uz pusēm un 10 minūtes karsē slēgtā pannā. 2.Tomātus samaļ, uzlej uz pannas, pievieno sīpolu, 1 1/2 tējkaroti sāls, cukuru un, neuzliekot vāku, karsē 45 minūtes. Beigās pieber sāli pēc garšas un izņem sīpolu. Izmantojot konservus, ņem 2 glāzes savā sulā konservētu tomātu un mērci sāk gatavot ar receptes 2.punktu.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Smalkais cukurs
1/4 tējkarote
2. Gatavi tomāti
1 kg
3. Sviests
100 gr
4. Vidējs, nomizots, uz pusēm pārgriezts sīpols
1 gab
5. Sāls
pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk