Kūka ''Zvaigzne''

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piparkūkas sasmalcina blenderī, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ieliek piparkūku masu un to kārtīgi piespiež. Formu liek uz 15 min. ledusskapī. Uzbriedina un izkausē želatīnu. KRĒMAM: sieram pievieno cukuru, citrona sulu ar miziņu, visu sajauc. Iecilā sasmalcinātas ananasa lapiņas un izkausētu remdenu želatīnu. Visu kārtīgi samaisa. Saldo krējumu saputo ar vanilīncukuru, tad vienmērīgi iecilā stingt sākušajā krēmā. Krēmu liek virsū piparkūku pamatnei. ŽELEJAI: ābolu sulai pievieno cukuru, tad izkausētu želantīnu.Virs krēma liek karambolas šķēlītes, pārkaisa brūklenes un pārlej želeju. Kūku tur ledusskapī 4 stundas.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Pamatne:
  • Želatīns - 1.paciņa
  • Karambolas auglis - 1.gab.
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Ābolu sula .l.
  • Zelejai:
  • Želatīns - 2.paciņas
  • Citrona sula un miziņa - 1.gab.
  • Krasaino ananasu lapiņu - 100.gr.
  • Vanilīncukurs - 2.ēd.k.
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Svaiga siera maskarpone - 400.gr.
  • Saldais krejums - 400.ml.
  • Krēmam:
  • Sviests - 100.gr.
  • Piparkūkas - 250.gr.
  • Brūklenes - 2.ēd.k.