Kartupeļu un baraviku sacepums

 02. marts 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 10069

Turpinām baudīt baravikas!



Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


Kartupeļus izvāra un sastampā biezenī, pievieno olu dzeltenumus, karstu pienu un krējumu, sāli pēc garšas. Iecilā saputotu olu baltumu. Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztu cūkas krūtiņu, apcep, liek klāt sagrieztas baravikas un sautē līdz sula novārās. Nedaudz apcep, liek klāt sagrieztus tomātus, sagrieztu ķiploku un daļu sakapāto zaļumu. Vēl mazliet apcep. Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa. Virs tā liek baraviku sacepumu. Virsū liek otru kartupeļu biezeņa pusi. Pārkaisa ar rīvētu sieru un pārklāj ar sviesta piciņām. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram pusstundu. Izceptu pārkaisa ar zaļumiem. (Baraviku vietā var izvēlēties citas sēnes).

Sastāvdaļas

1. Sviests
2. Kartupeļi
1 kg
3. Baravikas
300 gr
4. Sīpols
1 gab.
5. Ķiploka daiviņa
1 gab
6. Kūpināta cūkgaļas krūtiņa
50 gr
7. Olas
2 gab
8. Piens
1/2 gl
9. Saldais krejums
1/2 gl
10. Siers
50 gr
11. Tomāti
2 gab
12. Sals,pipari,zaļumi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk