Tomātu mērce 2

 01. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2076



 

1. Tomātus mazgā aukstā ūdenī, pārgriež gareniski uz pusēm un 10 minūtes cep slēgtā pannā uz vidējas uguns. 2. Pievieno burkānus, selerijas, 2 tējkarotes sāls, cukuru, sīpolus un, neuzliekot vāku, turpina karsēt vēl 30 minūtes. 3. Masu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, uzlej atpakaļ uz pannas, pievieno olīveļļu un vāra 15 minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Izmantojot konservus, ņem 2 glāzes savā sulā konservētu tomātu, mērci sāk gatavot ar receptes 2.punktu. Pārējās sastāvdaļas pievieno, kā aprakstīts.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Sastāvdaļas

1. Nelielos gabaliņos sagriezti burkāni
2/3 glāzes
2. Olīveļļa
1/2 glāze
3. Sāls
pēc garšas
4. Cukurs
1/4 tējkarote
5. Sasmalcināti sīpoli
2/3 glāzes
6. Sasmalcinātas selerijas
2/3 glāzes
7. Gatavi tomāti
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk