Tomātu mērce 1

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

1. Tomātus nomazgā aukstā ūdenī, pārgriež gareniski uz pusēm un 10 minūtes cep slēgtā pannā, tad noņem pannai vāku un turpina karsēt 1 1/2 stundu vai ilgāk. 2. Tomātus samaļ gaļas mašīnā un izkāš, lai atbrīvotos no sēklām un mizas gabaliņiem. 3. Olīveļļu uzlej uz nomazgātas, sausas pannas, uzber sīpolus un sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, bet vēl neapbrūninās. Pievieno burkānus, selerijas un sautē vēl apmēram minūti. Visbeidzot pievieno tomātu biezeni, sāli un cukuru un. neuzliekot vāku, maisot karsē 20 minūtes. Izmantojot konservus, jāņem 2 glazēs tomātu kopā ar sulu, jāizlaiž 1. un 2.punkts un 20 minūšu vietā jākarsē 45 minūtes.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 1/2.glāze
  • Sasmalcināti sīpoli - 1/3.glāzes
  • Nelielos gabaliņos sagrieztu burkānu - 1/3.glāzes
  • Sasmalcinātas selerijas - 1/3.glāzes
  • Sāls - 2.tējkarotes
  • Cukurs - 1/4.tējkarote
  • Gatavi tomāti - 1.kg