Ceptas austeres ar eļļu un pētersīļiem

 01. marts 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 2847



Sakarsē cepeškrāsni. Cepešpannas dibenu izklāj ar akmenssāli vai oļiem. Tas nepieciešams, lai aizkavētu karstumu un tiešu austeru saskari ar pannu. Austeres vienā kārtā izvieto uz oļu vai akmenssāls klājuma, katrai uzkaisa nedaudz rīvmaizes, uzber piparus un uzpilina pāris pilienu olīveļļas. Pannu novieto krāsnī, augstākajā iespējamajā līmenī, un karsē 3 minūtes. Pirms pasniegšanas uzber pētersīļius un apslaka ar citronu sulu.

Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Akmenssāls vai tīri nomazgāti oļi
2. Rīvmaize
1 1/2 ēd. karote
3. Svaigi samalti pipari
viena šķipsniņa katrai austerei
4. Tīri nomazgātas, izlobītas, uz čaumalu pusītēm uzliktas austeres
36 gab
5. Olīveļļa
1/4 glāze
6. Citronu sula


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk