Kartupeļu un kāpostu sacepums

 28. februāris 2009 20:49 Recepte


Katliņā izkausē taukvielas, sacep sagrieztus sīpolus, pievieno kāpostus, maisot apcep, pielej buljonu vai ūdeni, pieliek sāli un sautē. Ja sautēšanas laikā šķidrums izsīcis, to nedaudz papildina. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā ugunsdrošā stikla veidnē kārtām liek kartupeļu šķēlītes ar izsautētiem kāpostiem, pa starpām iekaisot sāli, piparus, pēdējā kārtā liek kartupeļus. Visam pārlej sakultas olas, pārliek taukvielu piciņas, cep cepeškrāsnī. A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Vārīti kartupeļi
5 gab
2. Sagriezti svaigi kāposti
1 l
3. Sīpols
1 gab
4. Taukvielas
5. Olas
3 gab
6. Sāls
7. Rīvmaize


0 Pievienot komentāru

Kategorijas