Spinātu un kartupeļu veltnis

 28. februāris 2009 20:37 Recepte  skatījumi: 1116



Spinātus pārlasa, noskalo, sasmalcina. Sīpolu sasmalcina, katlā sacep sviestā, pievieno spinātus, mazliet ūdens, katliņam uzliek vāku un spinātus sautē 5—7 minūtes. Spinātu biezenim pieliek sāli, naža galu rīvēta muskatrieksta vai samaltu piparu. Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, miltus. Masu liek uz samitrinātas marles 2 cm biezā kārtā, veido taisnstūri. Virsmu pārziež ar pussakultu olas baltumu, tad — spinātu biezeni, vidū liek veselas nolobītas vai uz pusēm pārgrieztas vārītās olas. Ar marles palīdzību veido veltni, pārceļ to uz ietaukotas plāts, atbrīvo no marles. Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu, pārziež ar olas dzeltenumu vai kausētu sviestu, cep cepeškrāsnī. Galdā liek nesagrieztu, pārlaistītu ar izkausētu sviestu. A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Vārītu kartupeļu masa
4 glāzes
2. Spināti
300 gr
3. Sīpols
1 gab
4. Sviests
100 gr
5. Olas
2 gab
6. Vārītas olas
2 gab
7. Milti
2 ēd. karotes
8. Sāls
9. Pipari vai muskatrieksts



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk