Kartupeļu veltnis

 28. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 2043



 

Karstai kartupeļu masai pievieno garšvielas, olas dzeltenumus, miltus, visu izmaisa, bet necenšas sastrādāt mīklā. Uz samitrinātas drānas masu izplāj pirkstu biezā kārtā, pārziež ar sakultu olu baltumu, vidū uzliek veselas nolobītas olas vai sasmalcinātas desiņas, zaļumus, sviestā saceptu sīpolu. Paceļot drānas malas, satin veltni, liek ar šuvi uz leju ietaukotā pannā, vienlaikus atbrīvojot no drānas. Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu, pārziež ar olu, karstā cepeškrāsnī cep, līdz virsma dzeltena. Pasniedzot galdā, novieto uz piemērota iegarena trauka, apkārt liek sautētus dārzeņus, zaļumus, piedevai — mērce, salāti.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Taukvielas
2. Zaļumi
3. Desiņas vai cieti vārītas olas
4. Pildījumam:
5. Milti
1 ēd.karote
6. Pipari
7. Sasmalcināti zaļumi
1 ēd. karote
8. Olu dzeltenumi
2 gab
9. Sāls
10. Vārītu kartupeļu masa
2 glāzes
11. Sīpols
12. Pārziešanai ola


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk