Ministru krēms

 28. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 1422



Ābolus sagriež šķēlēs, izsutina cukurūdenī mīkstus. Pienu ar vaniļu uzvāra. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pieliek miltus, pielej vārošu pienu, uzvāra, pieliek nomērcētu želatīnu, ne visai stīvās putās saputotus olu baltumus, viegli izjauc un atdzesē. Atdzisušai masai pieliek saputotu krējumu un ābolus. Ļauj sastingt.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Āboli
400 gr
2. Olas
2 gab
3. Vai parastais želatīns
8 līdz 10 tējkar.
4. Želatīna tāfelītes
8 līdz 10 gab
5. Putukrējums
2 glāzes
6. Milti
1 tējkarote
7. Cukurs
1/2 līdz 2 glāzes
8. Vaniļas standziņa
1/4 gab
9. Piens
1/2 līdz 3/4 glāzes


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk