Gurķu kurvīši

 28. februāris 2009 12:20 Recepte  skatījumi: 2132



 

Gurķi sagriež šķērsām, izņem vidu. Gaļu sagriež sīkos gabaliņos, pieliek sagrieztus kartupeļus, krējumu, kas iepriekš sajaukts ar sāli un sinepēm pēc garšas. Visu sajauc kopā. Sajaukto masu iepilda gurķī, virsū uzliek ķilavu, cieti novārītas olas šķēlīti un gurķa lociņu. Sagatavotos gurķus saliek uz apceptas baltmaizes, izgarnē ar zaļumiem un pasniedz.

Recepte no grāmatas: Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Skābi gurķi (lielāki)
5 gab
2. Cūkas cepetis
400 gr
3. Skābs krējums
200 gr
4. Kartupeļi
100 gr
5. Sinepes
pēc garšas
6. Sāls
pēc garšas
7. Taukos ceptas baltmaizes
10 šķēlītes
8. Ola
1 gab
9. Ķilavas
10 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk