Romas ķiploku maize

 27. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 2609



 

Maizi sagrauzdē gaiši dzeltenu. Karstas maizes šķēles ieberzē ar ķiploku, uzliek uz šķīvja ar ieberzēto pusi uz augšu un pārlej ar olīveļļu. Eļļa jālej uz katras šķēles atsevišķi. Maizei jābūt labi piesūcinātai. Visbeidzot maizei uzkaisa sāli un krietnu šķipsnu piparu. Pasniedz siltu.

Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Notīrītas un ar naža spalu saspaidītas ķiploka daiviņas
4 līdz 5 gab
2. Olīveļļa
1/2 glāze
3. Sāls un svaigi samalti pipari
pēc garšas
4. Apmēram 1 cm biezas baltmaizes šķēles
12 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk