Cieti vārītas olas pikantā mērcē

 26. februāris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 1498



 

Cieti novārītas olas pārgriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus. Ar dakšiņu saspaida olu dzeltenumus kopā ar pārējām sastāvdaļām (izņemot olu baltumus un piparus). Maisījumu sadala 12 vienādās daļās un iepilda olu pusītēs. Garnējumam izmanto sarkanos piparus. Olas var sagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī. Ēdienu pasniedz istabas temperatūrā.

Recepte no grāmatas: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.

Sastāvdaļas

1. Olīveļļa
2 ēd. karotes
2. Sasmalcināti kaperi
1/2 ēd. karotes
3. Sasmalcināti pētersīļi
1 ēd. karote
4. Anšovu pasta
1 ēd. karote
5. Sasmalcināti ķiploki
1/4 tējkar.
6. Sinepes
1/4 tējkar.
7. Olas
6 gab
8. Sāls
šķipsniņa
9. Nelielas sarkano piparu sloksnītes
12 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk