Siera kūka ar lazdu riekstiem

Pagatavot siera kūka nebūt nav grūti! Un tā ir TIK garšīga!

Šīs kūkas garša pārsteigs ikvienu tavu ciemiņu...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs kūkas garša pārsteigs ikvienu tavu ciemiņu...

 

1) Sagatavo pamatni - blenderī samaļ cepumus, samaisa ar kausētu sviestu un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes.

2) Lazdu riekstus krāsnī apgrauzdē 3 - 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Izņem no krāsns, atdzesē, norīvē miziņu, blenderī smalki samaļ.

3) Sakuļ ar mikseri krējumsieru (tam jābūt mīkstam, istabas temperatūras), pievieno cukuru un olas pa vienai, pēc katras kārtīgi sakuļot.

4) Iemaisi rīvētu citrona miziņu un samaltos lazdu riekstus.

5) Lej mīklu pannā un cep kūku vismaz stundu. Krāsnī novieto panniņu ar ūdeni un seko ūdens līmenim, lai ūdens neiztvaikotu pavisam. Ja nepieciešams, papildini ūdens līmeni.

6) Kad kūka gatava, atstāj to krāsnī ar puspavērtām durtiņām līdz kūka vienmērīgi atdziest.

7) Kūka pirms pasniegšanas jāatdzesē ledusskapī 5-6 stundas. Vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā.

Reklāma
Reklāma

 

IZLASI ARĪ:

Kā izcept perfektu siera kūku

 

Sastāvdaļas

  • Lazdu rieksti - 250.ml
  • Kausēts sviests - 4.ēd.k
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Rīvēta citrona miziņa.tējkarote
  • Olas - 4.gab.
  • Cepumi (var "selgas") - 200.g
  • Krējumsiers - 900.grami
  • Cukurs - 350.ml